Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Es confirma: Liz Castro es perfila com a presidenta de l’ANC

Tal i com vam avançar al directe!cat, l'escriptora i traductora Liz Castro és la membre més votada del nou secretariat nacional de l'Assemblea Nacional de Catalunya, amb 5.186 vots. El secretariat haurà de triar ara els càrrecs principals de l'ens, entre ells el de la presidència, que fins ara sempre ha ocupat la persona més votada. Castro, doncs, es perfila com a presidenta. A la votació al secretariat nacional, la coordinadora de la campanya 'Signa un Vot per la Independència', Rosa Alentorn, ha aconseguit 5.049 vots i s'ha situat segona darrere Castro. L'exdirector del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro, ha quedat tercer amb 4.926 vots, i l'actual adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sànchez, ha quedat quart amb 4.692.

Redacció
Redacció 12/05/2015

Liz Castro, una alternativa de més consens a la presidència de l’ANC?(publicat el 10 de maig)

L’editora americana ha estat la més votada per davant de Rosa Alentorn, Agustí Alcoberro i Jordi Sànchez, en una votació en que han votat un 22% dels socis amb dret a vot

Elizabeth Castro és una escriptora, editora i traductora nord-americana coneguda pel seu activisme per la independència de Catalunya. Va néixer a Califòrnia el 1965 i entre el 1987 i el 1993 va viure a Barcelona, on gestionava la traducció de programes informàtics.
 
El 1993 es va traslladar als Estats Units per escriure llibres sobre Internet. És autora del supervendes 'HTML, XHTML, and CSS: Visual QuickStart Guide', amb sis edicions i més d'un milió d'exemplars venuts. Entre d'altres, també ha coordinat l'edició en anglès del diari VilaWeb a partir de gener de 2014.
 
Rosa Alentorn té 54 anys i resideix a Viladecavalls (Vallès Occidental). Ja havia estat membre del secretariat de l'ANC i és vice-presidenta d'Operacions a Fairview Research/IFI Claims Patent Services. És llicenciada en química.
 
Agustí Alcoverro va néixer el 1958 i és professor d'Història Moderna a la Universitat de Barcelona. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya i ha estat director del Museu d'Història de Catalunya entre el 2008 i el 2014.
 
Finalment, Jordi Sànchez té 50 anys i és adjunt al Síndic de Greuges. És llicenciat en ciències polítiques i sociologia i va ser un dels líders de la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes.