Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Ernest Maragall assegura que el batxillerat nocturn no desapareixerà

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que els estudis nocturns de batxillerat no desapareixeran, però ha admès que es tancaran alguns centres que l’estan impartint. Es tracta de garantir, ha dit, la possibilitat que els nois i noies d’aquest país puguin seguir estudiant batxillerat. En aquest sentit, ha reconegut que alguns no podran fer-ho en el seu institut de tota la vida, sinó que hauran d’anar estudiar en un altre barri. En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio, el conseller Maragall preveu que la nova llei d’educació s’aprovi a finals d’any o a començament del 2009 ‘a tot estirar’.

Redacció
Redacció 05/05/2008

Maragall també ha fet referència sobre la sisena hora i ha afirmat que aquesta s’estendrà el curs vinent en tots els centres. No obstant, el conseller ha apuntat que pel que fa a les escoles rurals s’estudiarà aquesta possibilitat ‘de manera pormenoritzada’ perquè, segons ha dit, tenen un altre model organitzatiu. ‘S’estudiarà cas a cas per veure si té sentit implantar aquesta sisena hora’, ha assenyalat, alhora que ha assegurat que la plena implantació de la sisena hora hauria de ser l’any que ve, si ‘s’avança’ en l’acord amb les escoles rurals.

El conseller d’Educació també ha recordat que la nova llei preveu que sigui obligatòria l’escolarització a partir dels tres anys perquè, segons ha explicat, una part de la població de nous vinguts poden no optar aquesta possibilitat i aleshores els nens ‘que més ho necessiten són els únics que no van escola i això és absurd’.

Finalment, Maragall ha insistit que el nou model de finançament de l’Estatut és fonamental per a l’aplicació de la nova llei d’educació.