Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Ernest Benach anima els joves a informar-se i a participar de la política

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, anima els joves a fer política des dels seus barris. La informació i la participació de tothom és fonamental, ha explicat, perquè Catalunya avanci i perquè ‘determinarà el futur del país i de cadascun de vosaltres’. Una democràcia, ha afegit, ‘no és només anar a votar, que s’ha de fer’, sinó que una democràcia ‘s’enforteix quan els ciutadans estant ben informats, s’impliquen i participen’. Ho ha dit durant la conferència que ha ofert aquest dimecres als alumnes de batxillerat de l’institut Manuel de Montsuar de Lleida, en el marc del programa ‘El Parlament a les escoles’. Benach ha reclamat que l’educació sigui la prioritat de Catalunya.

Redacció
Redacció 14/05/2008

‘El Parlament a les escoles’ té com a objectiu apropar la política als joves de batxillerat dels centres educatius catalans. A més, aquests mateixos joves, durant el curs, redactaran un projecte de Llei que es debatrà al Parlament. Amb motiu d’aquesta iniciativa, el president del Parlament, Ernest Benach, ha ofert, aquest dimecres, una xerrada als joves de l’institut Manuel de Montsuar de Lleida. Benach els ha animat a fer política aprofitant el seu entorn, ja sigui a través del seu barri o d’associacions ciutadanes, perquè la política, ha dit, ‘es fa entre tots’ i ‘vosaltres sou el present i el futur’.

Per altra banda, Benach ha reclamant més finançament, tant per part de l’estat com per part de la Generalitat, per a l’educació ja que aquesta ha de ser, ha dit, la prioritat de Catalunya. El sistema educatiu que tenim, ha afegit, ‘està bé però és millorable’ i ‘no hi ha prou amb la llei d’Educació que s’està debatent al Parlament’; Catalunya, ‘ha d’invertir fortament en educació’.

Després de la conferència i responent a les preguntes d’alguns alumnes, Benach ha dit que la independència de Catalunya és ‘viable’. ‘No és fàcil’, ha remarcat, ‘però tampoc és impossible’.