Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Erdogan, el dictador turc reforçat per l’autocop

Com molt bé explicat el bloc “Kurdiscat” la semblança amb el cop de timó que va representar el 23-F amb el fosc paper del rei té moltes similituds amb el cop d'aquesta nit a Turquia. Les forces colpistes tant sols s'han concentrat a Istanbul  i Ankara, com el 23-F a Madrid i Valencia, han ocupat alguns llocs emblemàtics com la Televisió, el pont del Bòsfor, el port o els aeroports  només com a demostració de força i poca cosa més.  Sorprèn la facilitat amb que la ciutadania ha aturat els tancs i els militars en un país on l'exèrcit té una gran facilitat a l'hora d'utilitzar les armes. Tots són elements que converteixen el cop d'ahir amb un 23F a la turca, situació que reforça, i molt, a Erdogan.

Redacció
Redacció 16/07/2016

Us recomanem seguir @KurdisCat 

Si volien fer un cop d'estat de veritat perquè no comencen per agafar el mateix Erdogan?
 
Sorprenentment el dictador Erdogan es trobava de vacances a Marmaris, allunyat dels primers incidents, realitzar un cop d'estat a una dictadura disfressada de democràcia feia necessària la detenció del seu màxim responsable.
 
Erdogan fa una crida a la població i demana als Imans que ho repeteixin
 
Crits d'Alà, banderes turques i multituds de gent aturant uns militars que es rendeixen, primers linxaments de la multitud als rendits i una oportunitat d'or per Erdogan de netejar l'exèrcit i prendre mesures més dràstiques per islamitzar encara més el país i augmentar les represàlies contra  el poble Kurd, els veritables herois de la lluita contra l'estat islàmic.
 
Les autoritats europees i catalanes han condemnat el cop d'estat, però qui condemnarà les represàlies brutals contra el poble Kurd
 
El cop d'estat turc reforça Erdogan en el seu intent d'integrar-se a la UE i també el reforça un previsible augment  de la repressió contra el poble Kurd i altres minories. El poble Kurd serà una de les grans víctimes col·laterals del cop d'estat a l'estil del 23-F, igual que el procés de descentralització de l'estat espanyol va partir les conseqüències de l'autocop del 23-F.

Relacionats