Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ERC vol ‘reobrir’ la Paeria a les municipals després d’anys ‘tancada per la majoria absoluta del PSC’

La candidata d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Paeria, Montse Bergés, ha criticat que durant quatre anys la Paeria ha viscut ‘dominada’ per una majoria absoluta del PSC que s’ha tancat en un ‘búnquer’. L’objectiu dels republicans de cara a les eleccions municipals del 22 de maig és ‘reobrir’ la Paeria perquè tothom pugui dir la seva i recuperar el tercer regidor. Bergés ha criticat la ‘participació’ d’inauguracions i d’aparador que ha fet l’actual equip de govern socialista mentre la majoria de propostes de l’oposició no obtenien resposta. Bergés no tanca la porta a pactar amb altres forces polítiques per presentar-se en coalició el 22 de maig però rebutja fer d’aquests possibles pactes un ‘espectacle mediàtic’. ERC ha presentat aquest dilluns l’eslògan i la imatge amb què es presentarà a les properes eleccions municipals del 22 de maig.

Redacció
Redacció 08/03/2011

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat aquest dilluns l’eslògan i la imatge amb què es presentarà a les pròximes eleccions municipals del 22 de maig, ‘amb l’objectiu d’acabar amb la majoria absoluta del PSC per reobrir la Paeria a la ciutadania’.

‘És el teu torn!’ és l’eslògan de la formació republicana, un missatge clar i contundent que vol atraure totes aquelles persones que en els darrers anys s’han vist allunyades de la política municipal. La candidata d’ERC, Montse Bergés, ha assenyalat que ara ‘és el torn’ de la política i de les persones perquè la Paeria torni a ser una àgora de debat i diàleg, un punt de trobada de totes les sensibilitats presents a la ciutat.

Bergés opina que cal ‘reobrir’ les portes de l’Ajuntament i que això només serà possible si ERC és forta’. En aquest sentit, la formació aspira a recuperar el tercer regidor i per fer-ho ha deixat la porta oberta a fer pactes amb altres forces polítiques. ‘Volem evitar però espectacles mediàtics com passa a altres llocs’, ha dit.

‘És el teu torn!’ compta també amb la imatge d’un tiquet que dóna a entendre que a partir de l’endemà de les eleccions les persones seran ateses. ERC continuarà aquests dies recollint les propostes dels ciutadans i ciutadanes a través de l’acció ‘Una proposta per a la teva ciutat’, endegada el mes de setembre passat i que ha permès recollir fins al moment més de 400 idees i suggeriments.

Bergés lamenta la participació d’inauguracions o ‘d’aparador’ que fa ara l’Ajuntament. Fa pocs dies, ha explicat, al web de la regidoria de participació s’han obert processos de participació ‘quan durant quatre anys no hi ha hagut aquesta voluntat’, ha lamentat Bergés, que ha posat d’exemple les Basses.

La candidata republicana ha lamentat que, en moltes ocasions, la formació ha presentat propostes que el govern municipal no ha contestat. ‘Al ple no hem pogut fer moltes vegades debats més oberts’, lamenta, ‘perquè és una participació sense retorn’.