Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

ERC titlla de ‘fracàs’ la Llei de memòria històrica

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha titllat de ‘fracàs’ la Llei de la memòria històrica impulsada pel PSOE ja que considera que ha tancat ‘en fals’ el debat de la restitució i reparació de la figura de Lluís Companys i de milers de víctimes del franquisme. Segons Ridao és ‘indigne i impresentable’ que només s’hagi expedit un certificat per la via administrativa. ERC adverteix que el Govern tocarà ‘totes les tecles’ possibles per aconseguir la nul•litat de procés contra Companys.

Redacció
Redacció 03/02/2009

Ridao ha recordat a la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, que ella mateixa es va comprometre el 15 d’octubre de 2004 a fer tot el possible per aconseguir la nul·litat del judici a l’expresident de la Generalitat. ‘A hores d’ara la novetat seria que el govern espanyol complís la paraula donada’, ha assegurat el secretari general d’ERC.

Davant aquesta actitud del govern espanyol, Ridao ha insistit que el procés no ha acabat i que el Govern tocarà totes les tecles possibles per tal d’aconseguir-ho, complint amb la resolució aprovada pel Parlament català en aquesta línia. Davant les ‘exigències’ de CiU en relació amb aquesta qüestió, Ridao ha recordat a la federació nacionalista que mentre estaven al capdavant del Govern no van fer ‘absolutament res’ per aconseguir la reparació de la figura de Companys.