Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

ERC titlla “d’atac polític i electoralista” el tancament del repetidor de TV3 a Alacant

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha lamentat aquest dilluns la decisió del govern valencià de tancar el repetidor de TV3 a les comarques d’Alacant. ‘No és només un atac de llibertat d’expressió, sinó un atac polític de contingut electoralista a tres mesos de les eleccions’, ha declarat. Ridao ha recordat que en aquest moment s’està negociant la reciprocitat entre TV3 i Canal 9 per la seva emissió tan al País Valencià com a Catalunya. En aquest sentit, ha manifestat que ‘hi ha hagut una mesura de força sense precedents contra la llibertat d’expressió en un context globalitzat, on a casa de qualsevol es poden veure televisions de tot el món’.

Redacció
Redacció 11/12/2007

Després de la reunió de l’Executiva Nacional d’Esquerra, Ridao ha declarat que la decisió del govern valencià entorpeix la negociació entre les dues administracions, ‘però nosaltres el que hem de fer és solucionar els problemes’, ha assenyalat. Per la seva part, el Govern ha rebutjat el tancament del repetidor qualificant-lo ‘d’acte hostil’.

Per altra banda, el portaveu republicà s’ha manifestat sobre l’actitud de CiU que, segons Ridao, ‘exhibeix impúdicament les seves diferències internes al voltant de quin ha de ser el seu perfil’. ‘Tot és un síndrome de desorientació com clara, després que aquests dies hagi demostrat que vol governar amb tothom en qualsevol moment i a tot hora’, ha declarat Ridao, qui ha afegit que ‘CiU ha condicionat el seu suport a PP i PSOE si recuperava el seu poder a Catalunya i s’ha plantejat un escenari d’un tripartit entre CiU, ERC i ICV, que és incompatible amb la sociovergència’. El dirigent republicà ha dit que CiU ‘vol el poder pel poder’.

Ridao s’ha reafirmat en el seu acord de Govern amb el PSC i ICV. ‘ERC no replanteja la seva política d’aliances a Catalunya’, ha manifestat, al temps que ha fet èmfasi en que, amb vista al futur, en la política espanyola hi tindrà que haver-hi una major unitat entre les formacions catalanes en la defensa dels temes que afecten el país.

L’Executiva Nacional també ha valorat les declaracions del portaveu adjunt parlamentari del PSC, Joan Ferran, qui va manifestar la passada setmana que ‘cal arrencar la crosta nacionalista de TV3 i de Catalunya Ràdio’. Ridao ha manifestat que la màxima desqualificació del que pot ser objecte la frase de Ferran es comprovar que ‘només ha rebut el suport del PP i Ciutadans’. ‘Continuem esperant per part del PSC algun tipus de rectificació sobre aquesta qüestió’, ha ressaltat.