Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

ERC sondeja Aralar i el BNG per anar junts a les eleccions europees

|

- Publicitat -

D’altra banda, el candidat d’Eusko Alkartasuna, Unai Ziarreta, va explicar que ‘probablement’ es presentaran amb ERC, partit que consideren ‘germà’. Després del fracàs electoral d’EA, però, Ziarreta va posar el seu càrrec a disposició del partit. En tot cas, es dóna per fet que ERC i EA aniran en coalició a les europees, tot i que la base electoral dels abertzales els converteix ara en un soci que no aporta valor afegit.

Per contra, Aralar va ser una de els formacions triomfadores i s’ha convertit en el partit independentista més emergent del País Basc. El partit liderat per Patxi Zabaleta i Aintzane Ezenarro ha passat d’un a quatre escons als comicis al parlament basc. En aquest context, fonts d’Aralar han explicat que encara no han tingut temps de debatre l’oferta d’ERC, ja que la seva activitat política està centrada en la situació política a Euskadi després de les eleccions.

Publicitat

Fonts del BNG també han admès contactes informals amb ERC i han assegurat que abordaran aquest afer al Consell Nacional previst per al proper cap de setmana. Com Aralar, la seva prioritat és la situació política al seu territori després de les eleccions del passat primer de març. A les passades eleccions europees, el BNG va participar a la candidatura amb CiU i el PNB amb el grup Galeuscat.

Una opció que ERC contemplava fins ara era la possibilitat d’anar en coalició amb Izquierda Unida (IU), formació amb la qual comparteix grup parlamentari a Madrid. Tot i així, aquesta formula ‘va perdent força’, tal com confirmen fonts d’ERC, després que gran part de la direcció s’hi hagi mostrat contrària.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut