Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

ERC, RCat i Solidaritat negocien per presentar-se conjuntament a Lleida

Malgrat que la CUP ja va desmarcar-se d’una possible candidatura unitària de l’independentisme a Lleida les converses entre Solidaritat Catalana (SI), Reagrupament (RCat) i Esquerra (ERC) avancen amb perspectives d’èxit. Segons explica a AraPonent la regidora republicana a la Paeria Montse Bergés les negociacions continuen obertes i, tot i que encara no pot assegurar ‘res en ferm’ expressa la seva confiança que ‘amb la bona predisposició i l’esforç que hi estem posant, les negociacions acabaran amb èxit’. De ben segur que Lleida no serà l’única població de Ponent on hi haurà pactes, Reagrupament espera poder concretar durant la propera setmana algun dels pactes que s’estan forjant al Pla d’Urgell on podrien prosperar diverses coalicions entre Solidaritat i Reagrupament, fins ara inèdites. A Mollerussa la unitat podria ser àmplia ja que s’hi negocia un pacte entre ERC, ICV, Reagrupament. Solidaritat també podria apostar-hi tot i la dificultat perquè les directrius nacionals rebudes són de presentar-hi llista pròpia. Fins i tot CiU ha estat consultada per formar-ne part.

Redacció
Redacció 11/02/2011

Esquerra ja s’ha reunit dues vegades amb RCat i SI, però sembla ser que farà falta una tercera ronda per acabar de concretar les llistes per les eleccions municipals a Lleida. Montse Bergés diu que, tot i no poder dir encara el resultat, ‘hi ha bona voluntat perquè la unitat sigui possible i per tal que l’independentisme pugui anar unit als comicis’.

Negociacions també obertes al Pla d’Urgell

Altres poblacions podrien comptar amb llistes formades per diferents forces independentistes. Reagrupament al Pla d’Urgell informa que s’ha iniciat una ronda de contactes amb tots els partits i que, de cara la setmana que ve, esperen tenir la decisió presa, ‘tot i que depenen de les altres formacions’.

Tot apunta que en algunes localitats de la comarca es presentaran llistes conjuntes de RCat i SI, segons han declarat fonts de Solidaritat, però també reconeixen que ‘encara està tot obert’. Informen que les negociacions més complicades s’estan duent a terme a Mollerussa, on les reunions són a més bandes: ERC, CiU, Solidaritat, Reagrupament i ICV. Segons Solidaritat, a la capital del Pla d’Urgell, ICV i ERC ja havien acordat un pacte l’octubre passat, però ‘estem negociant la possibilitat de formar-ne part’ ja que de no entrar en cap coalició SI té unes perspectives difícils d’obtenir representació al consistori de la capital del Pla.