Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

ERC proposa a CiU i CUP obrir o tancar la campanya del 27S junts

Esquerra Republicana proposa a Convergència i Unió i CUP escenificar l’acord amb un acte conjunt que podria ser el d’inici o tancament de la campanya per les eleccions plebiscitàries del 27S. Rovira creu que això seria més efectiu que posar afegitons als noms de les candidatures.

Redacció
Redacció 02/04/2015

Marta Rovira ha expressat, en una entrevista a l’agència EFE avui, que una bona opció per visualitzar l’acord, a més del propi compromís escrit, seria buscar un moment en la campanya del 27S, com ara l’acte d’inici o de tancament, per fer un acte conjunt amb CiU i, si també ho vol, la CUP, on Artur Mas i Oriol Junqueras es dirigissin a un auditori conjunt.

La secretària general d’ERC creu que això podria arribar a tenir més força i importància que no pas afegir un paraigua o una “marca identificativa” coincident avantposada a les respectives sigles. Això, segons Rovira, no implica apostar per l’opció de llistes conjuntes. ERC té molt clar que poden coincidir que és un partit d’esquerres, amb un model de país diferenciat del d’altres partits i, per tant, “És evident que cadascú ha d'explicar quin model de país desitja, i hi haurà qüestions en les quals no tenim per què coincidir”.

Tanmateix, la número 2 d’Esquerra diu que això no impedirà que els partits es posin d’acord per pactar un model d’hisenda catalana, com a estructura bàsica d’Estat. Esquerra fa una aposta programàtica per un punt conjunt en candidatures diferenciades, tal i com es va pactar el passat mes de gener entre el president Mas i Oriol Junqueras. Per Rovira ara és moment de “sortir al carrer a convèncer la gent”, i de fer de les eleccions municipals la primera volta de les plebiscitàries. ERC prioritzarà els pactes amb les llistes més votades, amb la condició indispensable que estiguin “a favor d’obrir un procés constituent a Catalunya”. “Treballarem perquè hi hagi el màxim nombre possible d’alcaldes i regidors independentistes”.