Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC pressiona al govern espanyol perquè rectifiqui en la concessió de les subvencions del 0,7% a les ONG

|

- Publicitat -

Tardà ha explicat que ‘no només s’ha incomplert aquest acord sinó que el Govern espanyol ha presentat una proposta per a l’any 2009 que és molt més restrictiva, un fet absolutament intolerable’. L’ordre ministerial estableix que per tal d’accedir a les subvencions cal que les entitats beneficiàries siguin d’abast estatal, i tan sols s’obre la porta a les entitats catalanes si prèviament demostren que la seva tasca incideix en més d’una comunitat autònoma. Tardà explica que ‘no només no s’ha avançat cap als termes compromesos, sinó que hi ha un clar pas enrere respecte la convocatòria del 2008, on es permetia accedir a les entitats que proposaven programes pel seu abast territorial’.

Capdevila: ‘s’incompleix l’Estatut’

Publicitat

La consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Carme Capdevila, ha considerat avui ‘inadmissible’ que les associacions catalanes puguin quedar fora de la convocatòria de subvencions de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

Ha destacat que la nova ordre incompliria diversos articles de l’Estatut, així com una moció aprovada pel Congrés sobre el finançament de les polítiques socials. ‘És una clara reculada en un moment de crisi econòmica, que és quan és més necessari que mai impulsar les entitats del tercer sector’, ha declarat Capdevila.

Ha recordat que la Generalitat té interposat un contenciós administratiu davant de l’audiència nacional i un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la convocatòria de concessió de subvencions a càrrec de l’IRPF per la ‘invasió de competències’ de l’Estat sobre Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut