Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

ERC pregunta i explica “la República que farem” amb un seguit d’actes per tot el territori

Esquerra Republicana dóna el tret de sortida al procés participatiu de ‘La República que Farem’ al Teatre Municipal de Balaguer avui dimecres 26 d'octubre a les 19'30 hores amb un acte amb el president del partit, Oriol Junqueras. Dirigents del partit, i personalitats destacades  en diferents especialitats i àmbits, recorreran el país oferint un seguit d’actes en què s’aprofundirà en les propostes base sobre cinc eixos clau per construir una República catalana que respongui amb garanties els reptes de futur. ‘La República que Farem’ s'estructura en diferents tipologies de trobades, moltes d’elles amb un marcat caire sectorial, que es faran entre l’octubre i l’abril arreu del territori català. Els actes  aprofundeixen en cinc eixos clau per la construcció de la República: Economia i Treball; Ciutadania i Benestar; Cultura i Educació; Territori i Medi Ambient i Política Internacional.
 

Redacció
Redacció 26/10/2016
Junqueras: “Tothom és cridat a participar-hi”

El president d’Esquerra Republicana assegura que ‘ens trobem davant d’una immensa oportunitat i tothom és cridat a participar-hi mentre anem teixint complicitats i avançant cap a la independència, l’única possibilitat de propiciar un canvi real davant la incapacitat de l’estat espanyol d’oferir cap possibilitat engrescadora a la societat catalana’.

Peraire: “Un procés participatiu u constituent”

El Vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització, Isaac Peraire, explica que 'Esquerra Republicana vol comptar amb tothom per construir aquesta República i és per això que s’obre un procés participatiu que culminarà amb una Conferència Nacional que defineixi la futura República Catalana: transparent i profundament democràtica, que garanteixi els màxims nivells de modernitat i justícia social, que fomenti l’equilibri territorial i la sostenibilitat, promogui els serveis públics, l’educació i la cultura i participi activament en la construcció d’un marc internacional pacífic, respectuós amb els drets humans i solidari amb tots els pobles del món'. ‘Aquest procés participatiu vol oferir un altaveu a totes les propostes per construir el país que volem i alhora és un procés constituent', ha destacat.

Sabrià: “Tenim una web per a recollir les iniciatives ciutadanes”

El Vicesecretari general d'Imatge i Comunicació, Sergi Sabrià, ha parlat del web www.larepublicaquefarem.cat que recull les iniciatives ciutadanes i particulars. Ha descrit el web ‘com una finestra on seguir l’evolució del procés participatiu amb l’agenda d’actes i les cròniques del seu desenvolupament al territori, i sobretot, una eina pràctica a través de la qual participar activament amb una anàlisi detallada de la informació dels diferents àmbits de treball i fer arribar les propostes per ‘La República que Farem’.
 

 

Relacionats