Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

ERC lamenta el paper de “mera comparsa” dels Mossos en lluita antiterrorista per la “retallada” de l’Estatut

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha assegurat aquest dijous que ‘no hi ha cap contradicció’ en la informació facilitada pel conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, perquè ‘ha estat a mesura que la instrucció judicial ha avançat’ que ‘un dels testimonis protegits ha declarat que hi havia un risc d’atemptat imminent’. Ridao ha assegurat que ‘tant els serveis d’intel·ligència internacional com el Ministeri de l’Interior van informar al Departament d’Interior i als Mossos d’Esquadra que hi havia una cèl·lula islamista radical amb una certa capacitat operativa, i prou’. A més, davant de les crítiques a Saura, Ridao ha dit que ‘la majoria dels que es queixen ara’ són ‘els primers que van acceptar la retallada de l’Estatut del 30 de setembre’, que plantejava que els Mossos ‘esdevinguessin una veritable policia’ amb ‘competències, en coordinació amb l’estat, en matèria de lluita antiterrorista i crim organitzat’.

Redacció
Redacció 25/01/2008

Saura va assegurar aquest dimecres al Parlament que no hi havia ni ‘objectius definits’ ni ‘cap indici d’atemptat imminent’, poques hora abans que el jutge de l’Audiència Nacional afirmés en la seva interlocutòria que la cèl·lula de suposats islamistes detinguts a Barcelona tenia intenció de cometre atemptats suïcides el passat cap de setmana en diversos transports públics de la capital catalana.

Ridao ha lamentat que ara la policia catalana té un ‘paper de mera comparsa que plasma un trist protocol de col·laboració signat en temps del govern de CiU’.