Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

ERC, IU i ICV registren la seva esmena a la totalitat dels Pressupostos per ‘ficticis i deslleials’

El grup parlamentari que componen Esquerra Republicana de Catalunya, Izquierda Unida i Iniciativa per Catalunya han registrat aquest matí una esmena conjunta a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat per al 2009 perquè, segons la seva opinió, ‘no són realistes ni tenen credibilitat’ i queden ‘ficticis i deslleials’. 

El portaveu d’ERC, Joan Ridao, ha justificat el seu rebuig perquè l’executiu demana ‘un acte de fe’ amb uns comptes públics ‘que neguen la crisi’, apuntant a un creixement de l’1% del PIB ‘quan tot apunta que hi haurà una important recessió’.

Redacció
Redacció 16/10/2008

Alhora, ha lamentat la despesa innecessària de l’Estat en mesures com la dels 400 euros, que han suposat 6.000 milions d’euros, mentre no s’abaixa la tarifa de l’IRPF, cosa que de fet suposa, segons la seva opinió, una ‘pujada encoberta d’impostos’. ‘L’Estat no aprima un mil•ligram’, ha incidit Ridao, que ha lamentat la ‘despesa onerosa i ofensiva’ en Defensa.

També ha censurat les prioritats errònies de despesa, que el Govern ‘magnifica com a social’, si bé la realitat és que aquest percentatge se’l ‘mengen’ les pensions i prestacions social i només el 14% es dedica a dependència o immigració.

A més, ha denunciat que el Pressupost deixa ‘de banda la crisi’ i es limita a capejar el temporal, mentre deixa a les fosques la reforma del finançament autonòmic en un context en què ‘es disparen les necessitats de les comunitats’.