Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

ERC insta el Govern espanyol a establir “calendari i pressupost” sobre el traspàs de les Rodalies

El portaveu parlamentari d’ERC i cap de llista a les eleccions generals, Joan Ridao, ha afirmat aquest dilluns al migdia que espera un ‘compromís ferm’ per part del govern espanyol en la Comissió Bilateral entre la Generalitat i l’executiu espanyol que tindrà lloc dimarts i tractarà, entre d’altres qüestions, sobre el traspàs de les Rodalies de Renfe. Ridao ha instat al govern de Zapatero a establir ‘calendari i pressupost’ i a deixar de fer ‘electoralisme amb coses que no compleix’. ‘No en tenim prou que digui que al gener es produirà el traspàs’, ha afegit Ridao, ‘també volem saber la dotació econòmica i les condicions en què es produirà’. Per això, el republicà ha dit que després de la reunió hi haurà una ‘segona part del joc’ per arribar a un acord sobre els pressupostos generals de l’estat.

Redacció 17/07/2007

Joan Ridao ha insistit que perquè Esquerra estigui ‘satisfeta’ caldrà detallar el procés del traspàs sobre el calendari i amb un pressupost, com també les condicions en què succeirà. ‘Volem saber què farà en relació amb la línia Cornellà-Castelldefels; amb l’eix ferroviari de les Rodalies; volem saber què ha passat amb els 1.600 milions d’euros del pla de xoc anunciats el setembre de l’any passat, i en quines condicions assumirem el traspàs’, ha concretat el portaveu parlamentari.

Ridao també ha instat tots els partits catalans a tenir ‘la màxima unitat a Madrid’ per arribar a un acord sobre els recursos, provinents dels pressupostos generals de l’estat a partir del pròxim any.

En la comissió bilateral que se celebrarà dimarts entre la Generalitat i l’estat es debatrà sobre els traspassos en matèria d’inspecció de treball; ordenació i gestió del litoral; comunicacions electròniques; seguretat privada, i beques universitàries i no universitàries, matèries que ja es van constituir en ponència fa unes setmanes.

Per tant, caldrà constituir la ponència sobre les infraestructures, per una banda, sobre les Rodalies de Renfe i, per l’altra, sobre la desclassificació dels aeroports d’interès generals.