Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

ERC insta a Zapatero que expliqui el seu model de gestió del Prat

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha urgit aquest dijous al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que posi sobre la taula el seu model de gestió aerportuària, sobretot per a l’aeroport del Prat. El dirigent republicà vol que el govern espanyol ho faci abans que acabi l’any. Ridao ha recordat el compromís del mandatari espanyol de fer-ho durant la tardor i, a pocs dies d’entrar a l’hivern, ‘el més calent és a l’aigüera’. Ridao ha recordat a Zapatero que, a diferència del traspàs de Rodalies, el canvi de model aeroportuari és una qüestió de ‘voluntat política’ i ‘no costa ni un euro’.

Redacció
Redacció 13/12/2007

El candidat d’ERC a les eleccions generals ha recordat que tant la societat civil catalana com el Parlament ja han manifestat quin és el seu model. En aquest sentit, ha citat la resolució aprovada pel Parlament que demanava que la part catalana tingui una ‘majoria determinant’ en un futur consorci de gestió de l’aeroport del Prat. Ara, per Ridao, ‘la pilota està a la teulada del govern espanyol’.

Ridao considera que aquest canvi de model és una qüestió de ‘voluntat política’, ja que ‘no costa ni un euro’. A més, ha advertit a Zapatero que si no hi ha un canvi es ‘perpetuarà’ l’actual model ‘centralista’ i ‘obsolet’.

El portaveu republicà al Parlament ha contraposat aquest canvi de model amb la ‘complexitat’ que suposa el traspàs de Rodalies a Catalunya, una qüestió que Generalitat i govern espanyol estan negociant. A més, ha recordat que, a més de la ‘complexitat tècnica’ del traspàs, també suposa ‘costos’, ja que l’estat té previst invertir 6.000 milions d’euros en millores de la xarxa fins al 2020.

Ridao ha fet aquesta petició després de mantenir una reunió amb empresaris de la Cambra de Comerç de Terrassa, amb els quals ha abordat qüestions de la situació econòmica actual, tant a nivell fiscal com d’infraestructures.