Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ERC i Solidaritat, una batalla mediàtica

Aquest inici de legislatura Solidaritat Catalana protagonitza tots els serials: després de la interminable modificació del Reglament del Parlament per encabir-hi els dos partits que conformen el Grup Mixt, ara […]

Redacció
Redacció 26/01/2011

Aquest inici de legislatura Solidaritat Catalana protagonitza tots els serials: després de la interminable modificació del Reglament del Parlament per encabir-hi els dos partits que conformen el Grup Mixt, ara l’atenció dels votants sobiranistes se centra en les negociacions dels solidaris amb ERC per una hipotètica aliança electoral independentista que concorri a les municipals de Barcelona, unes converses que van camí d’eternitzar-se.

I dins aquest particular serial, un dels retrets que més s’estan llançant les dues formacions independentistes és la de fer propostes a través dels mitjans. El primer en denunciar-ho va ser Jordi Portabella, que en un esmorzar informatiu amb la premsa ja va etzibar que els de Joan Laporta filtraven massa informacions. Pocs dies després, Uriel Bertran recalcava als professionals d’aquest digital que era Esquerra qui els feia arribar les propostes a través dels diaris, i aquest dimarts tornava a ser el torn d’un republicà, en aquest cas Oriol Amorós, qui des de la redacció de directe!cat retreia a Solidaritat Catalana que utilitzi els mitjans per llançar propostes enlloc dels canals de comunicació habilitats.

Vista la situació, podem intuir que l’acord final o el trencament de les negociacions també es donarà a conèixer a través de la premsa, i la resta de negociants se n’assabentaran als diaris digitals. Una mala pràctica, que afegeix soroll i desprestigi a la causa sobiranista.