Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

ERC i Reagrupament aniran junts a Barcelona

Les turbulents negociacions per conformar una candidatura independentista unitària a Barcelona comencen a tancar-se. Aquest divendres, Jordi Portabella, l’impulsor de l’aliança, presentarà davant la premsa un acord amb Reagrupament independentista pel qual les dues formacions concorreran juntes a les eleccions municipals del 22 de maig. De fet aquesta setmana Oriol Amorós ja explicava a directe!cat que les negociacions estaven molt avançades, i s’atrevia a aventurar que les negociacions amb la CUP, trencades ja fa setmanes, podrien reobrir-se quan la candidatura vegi el poder aglutinador de Portabella. ‘Mantenim l’oferiment’, afegia. El pacte entre Esquerra i Reagrupament s’inscriu en els acords similars rubricats entre les dues formacions a municipis com Sant Cugat del Vallès i a Puigcerdà.

Redacció
Redacció 27/01/2011

Oriol Amorós insistia aquest dijous que ERC està obert a celebrar unes eleccions primàries obertes a la ciutadania per triar el cap de llista de la coalició independentista, i en aquest sentit criticava el posicionament de SI perquè, segons ha assegurat, ‘han proposat fins a sis coses diferents’.

Cal recordar que la potència electoral de Reagrupament a Barcelona en les properes eleccions catalanes, on van obtenir 7.289 vots, l’equivalent a l’1% del cens, no els permetrien obtenir representació per si sols al consistori. 

L’acord, que comença a Puigcerdà, comença a estendre’s pel país
Després de l’acostament del president de Reagrupament, Joan Carretero, a ERC emplaçant els republicans a fer de ‘pal de paller’ de l’independentisme, el retrobament entre RCat i ERC va prendre forma a Puigcerdà, justament a ‘casa’ de Carretero. Un cop Reagrupament va quedar fora del Parlament, els ‘reagrupats’ de Puigcerdà s’avenien a integrar-se a les llistes republicanes auspiciant que els pactes es reproduïssin a la resta del país. Aquest mateix dimecres al vespre es confirmava que el mateix pacte també prenia forma a Sant Cugat del Vallès. En ambdós casos les candidatures es presentaran sota el paraigua de l’Acord Municipal, és a dir que els vots computaran per a ERC per a la formació dels Consells Comarcals i les Diputacions. Justament aquesta és una de les condicions que posa Solidaritat Catalana als republicans i que, per ara, els impedeix arribar a acords.