Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ERC i PSC es reuniran dijous per preparar la revisió del Govern d’Entesa

Representants del PSC i d’ERC es reuniran el proper dijous 26 de febrer, segons ha confirmat aquest dilluns el secretari general dels republicans, Joan Ridao, per començar a preparar la revisió del pacte d’Entesa. La reunió tindrà lloc a la seu d’ERC i està previst que hi prenguin part destacats dirigents dels dos partits. Es tracta d’una trobada preparatòria de la que han de mantenir els tres socis abans que s’acabi el mes de març per acordar l’actualització del pacte. ERC ja es va reunir fa unes setmanes amb ICV, una reunió que va servir per demanar que la revisió es fes dins del primer trimestre de l’any, encara que no hi hagués acord de finançament. Precisament des d’ICV Joan Herrera ha demanat que la revisió de l’Entesa ‘tingui un clar accent social’ i serveixi per donar una resposta urgent a l’atur i a les necessitats socials més immediates dels ‘desprotegits’ davant la crisi.

Redacció
Redacció 24/02/2009

Ridao ha assegurat desconèixer el contingut d’un document elaborat per ICV amb 22 propostes per a la revisió del pacte. Entre d’altres, n’hi ha una que aposta perquè el Govern doni 600 euros mensuals, durant mig any, a aturats que no tinguin prestació, si durant aquest temps fan un curs de reinserció laboral. Ridao ha afegit que tampoc ERC han fet arribar cap document als seus socis.

El ‘flac favor’ de Duran

D’altra banda, Ridao ha assegurat que el president del Comitè de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, va fer un ‘flac favor’ a l’objectiu de ‘posar tensió democràtica davant del Constitucional i els partits espanyols’ per fer veure que la sentència del tribunal ‘serà inacceptable i un cas flagrant de xoc de legitimitats’. Per això, creu que les declaracions de Duran, que ja ha admès que han estat un ‘error’, estan ‘a les antípodes del que convé’.