Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

ERC i MES pacten llista conjunta a Girona sense Pia Bosch

ERC i MES han tancat un pacte per anar junts a les municipals a la ciutat de Girona. Els dos partits han convocat per avui a dos quarts d’onze del matí una roda de premsa conjunta on donaran els detalls del pacte. Ahir al vespre, les dues formacions tenien assemblees locals per referendar l'acord. Maria Mercè Roca, alcaldable d'ERC, encapçalarà la coalició. Encara no se sap qui completarà la llista per part dels republicans ni tampoc quins i quants membres de MES s'integraran a la candidatura. La cara visible dels exsocialistes a Girona Pia Bosch no formarà part de la llista ja que no ha estat acceptada pels republicans gironins, fet que ha retardat l’acord i que ha obligat a un compromís de les direccions nacionals d’incorporar la regidora gironina a la llista del Parlament del 27 de setembre si es confirma el pacte.

Redacció
Redacció 18/03/2015

El nom de Pia Bosch ha estat un problema que ha obligat a intervenir a les direccions nacionals dels dos partits

Després de setmanes de negociacions, sembla que els dos partits han trobat la manera de tancar un pacte a la ciutat de Girona per anar plegats a les municipals del 24 de maig. Moviment d'Esquerres (MES) és un partit escindit del PSC, format per exmilitants molestos amb la direcció sobretot per desavinences en clau sobiranista. La solució ha estat treure de la llista Pia Bosch i oferir-li un lloc a les llistes al Parlament pel proper 27-S.

Pia Bosch encapçala l’escissió del PSC a Girona que va comportar la fugida de 5 regidors al grup mixt de l’actual ajuntament gironí

A Girona, el partit el representen cinc regidors que, a finals del 2014, van decidir sortir del grup municipal del PSC per donar suport explícit al nou partit MES. Des de llavors, són regidors no adscrits al plenari. Al capdavant hi ha Pia Bosch, que va ser la darrera candidata socialista a les municipals del 2011 i que va descartar presentar-se al procés de primàries que va fer el partit per a aquestes eleccions.

A banda de conèixer els candidats d'un i altre partit, caldrà veure com s'encaixen els noms en una candidatura de coalició i quin ordre ocupen. Tot apunta que Roca serà la cap de llista i no comptarà amb Pia Bosch que s’incorporarà a la llista de les eleccions al Parlament del 27 de setembre en la futura coalició entre ERC i MES. Actualment, Bosch forma part dels òrgans de direcció de MES a nivell nacional.