Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

ERC i la CUP aniran junts a Tagamanent

Tagamanent (Vallès Oriental) s’ha avançat a molts municipis del país i ha fet realitat una coalició que sembla impossible d’establir en altres indrets, com per exemple Barcelona, on la CUP s’ha tancat en banda a pactar amb Esquerra i Jordi Portabella. Al municipi vallesà no s’ha repetit aquesta negativa, i la secció local d’ERC i l’assemblea municipal de la CUP han acordat concórrer junts en coalició a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Aquest acord quedarà segellat en un document que signaran les dues formacions de l’esquerra independentista i que portarà per nom El compromís independentista i d’Esquerres per a Tagamanent. Aquest document mostrarà els fonaments de l’acord i les línies mestres del programa polític comú. L’acord rubricat a Tagamanent podria obrir la porta a nous pactes entre l’independentisme d’esquerres als diversos municipis catalans on encara hi ha negociacions per articular aliances.

Redacció
Redacció 03/02/2011

L’acord contempla que Jordi Morera, actual alcalde de Tagamanent i membre d’ERC, sigui el cap de llista de la coalició. El pacte també subscriu que el número dos serà per a Roger Castellanos, membre i militant de la CUP. Aquest compromís polític també aglutinarà en el projecte comú a gent independent, col·laboradors i simpatitzants d’ambdues formacions i afins a l’esquerra independentista.

L’alcaldable de la flamant coalició ha apostat per mantenir les prioritats polítiques: ser eficients i transparents, i aconseguir una dinamització social de Tagamanent. Cal fer especial esment en el pacte que subscriuen les dues formacions de Tagamanent, ja que ha esdevingut un dels primers acords que ERC i la CUP segellen. De moment, a d’altres indrets, com la capital del país, Barcelona, l’acord ha estat del tot impossible.

A les darreres eleccions de 2007, Esquerra va ser la llista més votada, amb el 36,13% de vots i 3 regidors. CiU va quedar en segon lloc, amb el 32,46% dels vots i 2 regidors.