Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

ERC fitxa l’exdelegat del Govern Jordi Fàbrega

La derrota electoral d’Esquerra Republicana ha obligat a la direcció del partit a buscar cares noves per oxigenar el partit i dotar-lo d’aires nous de cara a les eleccions municipals del proper mes de maig. Si al novembre fou Joan Manuel Tresserras i al desembre l’eurodiputat Oriol Junqueras, aquest mes de gener ha estat Jordi Fàbrega, exdelegat del govern a la Catalunya Central, qui s’ha afiliat a ERC. Fàbrega, que ja va donar suport a Puigcercós en els passats comicis, creu que Catalunya necessita una ‘esquerra no dogmàtica que marqui una estratègia clara per avançar cap a la independència’. L’exdelegat del Govern afirma també que Esquerra ha de continuar treballant amb ‘humilitat i senzillesa’ de cara a les eleccions municipals i que, malgrat els mals moments que viu ERC, vol aportar el seu coneixement del ‘món municipal’.

Redacció
Redacció 08/01/2011

ERC necessita saba nova per superar el daltabaix electoral del 28 de novembre, i la millor manera de fer-ho és sumant cares noves al seu projecte. Després de l’entrada al partit de Joan Manuel Tresserras i Oriol Junqueras, ara és Jordi Fàbrega, exdelegat del Govern a la Catalunya Central qui ha fet el pas de militar a la formació liderada per Joan Puigcercós.

Fàbrega, que va ser president de l’Entesa pel Progrés Municipal, candidatures vinculades a ICV, ja va donar suport a Puigcercós en els passats comicis. La mala etapa per la que passa ERC no ha estat però cap impediment per la seva afiliació al partit, ja que assegura ser-ne conscient i que en els moments de debilitat és quan vol aportar el seu coneixement del món municipal. Segons Fàbrega, ‘Catalunya necessita una Esquerra gens dogmàtica que tingui un camí clar cap a la independència del país’.