Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

ERC finalitza el debat de la candidatura unitària ratificant les mateixes llistes que el 20D

Esquerra Republicana ha ratificat les mateixes llistes per les properes eleccions espanyoles que les del 20D, tal com ha decidit el Consell Nacional del partit reunit aquest matí. Amb aquest moviment dels republicans, l’efímer debat –aquesta vegada- sobre la llista unitària es dóna per tancat i Convergència haurà de decidir si repeteix l’aliança amb Demòcrates i Reagrupament sota el paraigües de Democràcia i Llibertat, si utilitza les seves sigles o bé d’altres.

Redacció
Redacció 30/04/2016

Repeteixen Rufián, Tardà i Santiago Vidal

Així, Esquerra Republicana tornarà a posar el tàndem Gabriel Rufián-Joan Tardà com a caps de cartell per Barcelona, mentre que Teresa Jordà repetirà de número 1 per Girona, Xavier Eritja per Lleida i Jordi Salvador per Tarragona. Al Senat, es tornarà apostar pel jutge suspès Santiago Vidal, que en les últimes eleccions va assolir un èxit sense pal·liatius perquè va aconseguir l’acta quan el PSC havia quedat per davant dels republicans al Congrés per Barcelona i hauria estat més lògic que s’haguessin fet amb el quart senador després dels tres de Podemos. Vidal fins i tot va quedar en nombre de vots per sobre del tercer senador d’En Comú.

“Durant mesos, van estar rient-se dels catalans”

Durant el Consell Nacional, Joan Tardà ha fet una arenga perquè els militants del partit es reactivin i, lluny de crear mala maror amb els convergents, ha pogut posar en valor “la coordinació que hem tingut amb Democràcia i Llibertat”, a qui ha desitjat que “se’n surti” com a partit sobiranista. Sobre la repetició de comicis, ha destacat que “són fruit de la incapacitat del sistema espanyol per posar-se d’acord, ni tan sols pactar uns mínims”. I ha continuat: “Durant mesos van estar rient-se dels catalans i els vam demostrar que en el nostre ADN hi ha la voluntat pactista”.