Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

ERC expressa el seu ‘disgust’ per la contractació de Levantina de Seguridad

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Parlament de Catalunya ha explicat que han demanat informació al Govern sobre la contractació de l’empresa Levantina de Seguridad, vinculada a l’extrema dreta i amb antecedents de violència racista i xenòfoba, per part de la Conselleria de Cultura per efectuar la vigilància de tres monuments a les Terres de l’Ebre.

Redacció
Redacció 04/02/2009

Un cop coneguda la notícia es va iniciar una campanya d’enviament massiu de correus electrònics al conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. Aquesta campanya es va redirigir cap al conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, ja que Cultura responia que l’empresa va ser homologada per la Comissió Central de Subministraments, un organisme d’aquesta darrera conselleria.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat en roda de premsa que l’empresa ‘reuneix els requisits’ i que ‘la ideologia del seu propietari ‘no l’inhabilita’ ni pot ser motiu per revocar el contracte.

Simó ha declarat des del Parlament: ‘Em dol que una empresa dirigida per una persona d’aquestes característiques’ pugui vigilar aquests monuments, i ha afegit que caldrà veure si complia els requisits per estar registrada i poder optar a les licitacions públiques. Tot i això, creu que tot indica que l’empresa ‘va guanyar el concurs netament i estava acreditada’.