Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

ERC es reunirà amb eurodiputats danesos abans que el Parlament Danès debati l’autodeterminació de Catalunya

El diputat d'ERC-NECat i Catalunya Sí al Parlament Europeu, Josep Maria Terricabras, iniciarà una roda de contactes amb eurodiputats danesos per explicar-los la situació del país, el 9-N i les eleccions al Parlament del 27-S abans que el Parlament Danès tracti l'autodeterminació de Catalunya. Cal recordar que el ministre d’afers exteriors del país rebrà la pregunta sobre el procés català i, per assegurar que es pronunciï a favor d’autoritzar el vot a Catalunya, ja ha arrencat una petició per internet, que es pot signar en aquest enllaç.

Redacció
Redacció 21/04/2015

Per Terricabras “és molt important que els partits danesos coneguin de primera mà perquè els catalans volem decidir el nostre futur i per això aquestes reunions amb diputats danesos al parlament europeu ajudaran molt als seus companys de files al parlament danès”. Així mateix, Terricabras ha instat els eurodiputats catalans de partits que estan pel dret a decidir que facin el mateix.

Concretament, Terricabras ha demanat reunir-se amb les forces que integren el govern (Socialdemòcrates i Social Liberal), amb una que li dóna suport extern (Socialistik Folkeparti) i amb el primer partit de l'oposició (Liberal). Les forces polítiques amb les què l'eurodiputat català vol parlar representen gairebé un 70% del Parlament de Dinamarca (124 diputats sobre un total de 179). Els seus eurodiputats s'inscriuen a tres grups parlamentaris diferents: Verds/ALE (Socialistik Folkeparti), Socialistes i Demòcrates (Socialdemokratiet) i ALDE (Social-Liberal i Liberal).