Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

ERC es mostra en contra del trasllat del ‘deplorable’ museu militar a Figueres

L’executiva d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Figueres s’ha manifestat en contra del trasllat al castell de Sant Ferran de Figueres del museu militar ‘que no volen a Barcelona’. Els republicans han assegurat que ‘és deplorable des del punt de vista museístic’ i que, per molt que es modernitzi, ‘respondrà sempre a una concepció d’exaltació militar espanyola’. També han dit que el trasllat ‘suposaria un pas enrere, potser irreversible, per a la plena gestió civil’ del castell, i que l’actitud que ha mantingut l’Ajuntament de Figueres, governat per CiU, PSC i IC, és ‘lamentable’ ja que, segons els republicans, ‘prediquen una política d’acceptació a tot’.

Redacció
Redacció 17/11/2008

‘Per més que el vulguin modernitzar, el projecte és responsabilitat del Ministeri de Defensa’, ha assegurat ERC en un comunicat. En aquest sentit, també ha dit que el museu no respon ‘al criteri d’historicitat, rigor, pedagogia, i catalanitat que han de presidir els museus del nostre país’.

ERC ha assegurat que considera ‘imprescindible que immediatament la propietat del castell passi a mans civils i que no continuï la presència militar en l’organisme de gestió’.

Segons Esquerra, el consistori no pot ‘decidir res en realitat però accepta el que sigui’ i vol presentar el trasllat ‘com una millora’ tot i que, en realitat, ‘no ho és’.