Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ERC es manifesta per la independència als carrers de Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i diversos col·lectius de caire independentistes, com ara Maulets o la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista, s’han manifestat aquesta tarda pels carrers de Barcelona amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya i reclamant la independència. Entre els manifestants d’ERC ha destacat la presència dels dos líders dels corrents crítics dins del partit, Joan Carretero i Uriel Bertran. La manifestació no ha registrat incidents rellevants, més enllà d’alguna pintada, segons han informat els Mossos d’Esquadra.

Redacció
Redacció 12/09/2007

4.500 persones han participat a la manifestació convocada per ERC, segons la Guàrdia Urbana. Els republicans donen una xifra més elevada, però, de 12.000 persones. ERC, però, no ha estat l’únic col·lectiu que ha convocat una manifestació. Altres entitats també han fet la seva, totes començant pels volts de les cinc de la tarda des de la plaça d’Urquinaona. La d’ERC ha acabat al monument a Rafael Casanova, mentre que la resta han arribat fins al Fossar de les Moreres.

Entre altres, també han fet la seva manifestació els Maulets, amb uns 3.000 participants, el Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN), amb 400, o el Bloc Nebre, amb 80. Altres participants han estat la Coordinadora d’Assemblees de Joves d’Esquerra Independentista o els Joves d’EUiA, amb Jordi Miralles al capdavant.

En la manifestació d’ERC s’han pogut veure els principals líders del partit, com Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha fet el seu discurs abans de començar la manifestació i ha marxat abans que aquesta comencés per assistir al lliurament de les Medalles d’Or de la Generalitat, Joan Puigcercós, Joan Ridao, Carme Capdevila, Ernest Benach, Josep Huguet, Jordi Portabella, Joan Manuel Tresserras o Marina Llansana. Tots ells encapçalaven la manifestació dels republicans amb la pancarta ‘Construïm una nació sobirana, cohesionada i moderna’.

Barrejats entre els manifestants d’ERC s’hi ha pogut veure els líders dels dos corrents crítics del partit, Joan Carretero, de Reagrupament.cat, i Uriel Bertran, d’Esquerra Independentista.

En la manifestació també hi han participat, prenent la paraula, representants de partits de fora de Catalunya, com el BNG, la CHA, EA o partits bretons o de Flandes.

Segons han informat tant els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, la manifestació s’ha desenvolupat sense incidents rellevants, més enllà d’alguna pintada.