Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

ERC donarà suport al veto de CiU als Pressupostos al Senat

Els quatre senadors d’Esquerra Republicana que formen part amb els d’ICV i PSC de l’Entesa Catalana de Progrés, votaran a favor del veto dels comptes proposat per CiU a la Cambra alta espanyola de manera que els Pressupostos de l’Estat tornaran al Congrés tal i com van sortir del Parlament espanyol.

La decisió d’Esquerra s’ha produït després d’una trobada entre el cap de files dels independentistes a Madrid, Joan Ridao i el seu homòleg de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida.

ERC argumenta que ha de mantenir la coherència al Senat ja que al Congrés va plantejar una esmena a la totalitat, és a dir, un rebuig total als Pressupostos de Solbes perquè no contemplaven mesures anticrisi i no respectaven les inversions per a Catalunya previstes en l’Estatut.

Redacció
Redacció 12/11/2008

Des d’ICV asseguren que no donaran suport al veto ‘de la dreta de CiU i el PP’ tot i que el seu vot no serà decisiu perquè a la cambra alta, la majoria s’aconsegueix amb 133 senadors. En principi hauria de tirar endavant amb els 123 del PP més els set de Convergència i els quatre d’ERC.