Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

ERC dóna ‘per entès’ que RCat i SI no volen continuar amb les negociacions per formar una llista conjunta a Lleida

Esquerra de Lleida ha enviat una carta a Reagrupament i Solidaritat en què els comunica que entenen que tanquen qualsevol possibilitat de formar una candidatura unitària independentista a Lleida per concórrer a les eleccions municipals. Així ho han informat fonts d’ERC a AraPonent, que també han explicat que l’enviament de la carta ha estat determinat pels comunicats que ambdues formacions han fet públics en els últims dies, criticant l’actitud d’ERC durant el procés negociador. Sembla ser que la polèmica per formar una llista conjunta va arribant al final, i no és precisament ‘feliç’.

Redacció
Redacció 19/02/2011

En les cartes enviades, Esquerra expressa el seu respecte envers la decisió de Reagrupament i Solidaritat, però lamenta que, tot i que el procés negociador estava encallat, aquest no finalitzés en un acord per tal que les forces independentistes poguessin concórrer de forma conjunta a Lleida a les eleccions municipals del 22 de maig.

El passat dijous, l’executiva de Solidaritat a Ponent va fer pública la seva voluntat de formar acord municipal amb ERC, però acusava els republicans de voler ‘imposar’ Àngel Vidal com a número 2 de la llista, perquè després esdevingués diputat provincial.

D’altra banda, Reagrupament també es va pronunciar al respecte dient que donava per suspeses les negociacions i criticava l’actitud d’ERC ‘perquè pretén imposar a la resta un guió amb el resultat de les negociacions escrit per endavant’. A més, declaraven que ‘els republicans s’equivoquen si pretenen que RCat faci de salvavides de les seves candidatures apel·lant a la unitat de l’independentisme’.