Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

ERC diu que el compromís per fer les plebiscitàries el 27S és un “tema tancat”

La portaveu d’Esquerra, Anna Simó, s’ha referit aquest migdia als rumors que ha estès el Grupo Godó a través de RAC1 segons els quals Mariano Rajoy podria avançar les eleccions espanyole si fer-les coincidir amb les catalanes per tal de boicotejar el plebiscit el 27S. Simó s’ha mostrat incrèdula i ha respost el president espanyol –que també s’hi ha referit avui- que les eleccions seran plebiscitàries si la gent ho vol.

Redacció
Redacció 27/04/2015

ERC respon Rajoy

“El rumor que Rajoy convocarà eleccions el 27S demostra que els ciutadans que volen votar són qui marquen l’agenda”, ha dit la republicana. Esquerra Republicana de Catalunya dóna per tancat l’acord del 27S i no està oberta a modificacions ja acordades sobre la data d’aquests comicis. “Hi ha acord de full de ruta i un compromís per fer eleccions plebiscitàries el 27S. És un tema tancat”. Simó ha respost també Rajoy: “que les eleccions del 27S siguin plebiscitàries no depèn de Rajoy sinó de la voluntat dels catalans”.

No s’entendria un altre endarreriment

ERC no està disposada a endarrerir més la data de les eleccions, després del xou de l’hivern en el qual es donava per suposat que tindríem eleccions a tot estirar pel març. Si l’endarreriment fins el setembre ja ha estat imprudent, tornar a endarrerir les eleccions per perdre totalment la iniciativa en aquest pols, fóra temerari i de ben segur que no acabaria bé.

Llei electoral

La vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, ha explicat que hem de complir els acords i “escoltar la ciutadania que durant 3 diades ens ha dit que vol votar i la independència”. En referència a les eleccions i a la llei Electoral, la portaveu republicana ha expressat que “hi ha un text firmat de llei Electoral amb CiU-ERC-ICV-EUiA i CUP”, i que ells es mantenen en aquest consens. El president Mas deia l’altre dia que aquesta llei podria utilitzar-se ja com anormal electoral per al 27S. Aquest és un consens del que han fugit els partits unionistes del Parlament.