Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

ERC desmenteix que Reagrupament sigui un corrent intern i demana que mostrin les firmes de suport a la direcció

La direcció d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha negat aquest dijous que Reagrupament.cat (Rcat) s’hagi constituït en corrent intern, tal com aquest sector crític liderat per l’exconseller Joan Carretero ha fet públic a través d’un comunicat. Segons han explicat fonts de l’executiva republicana a l’ACN, el sistema emprat per Rcat, que vol fer validar les signatures de suport a través d’un notari que acrediti la seva validesa, no és vàlid ja que la direcció no lliurarà a ningú la base de dades de la militància per fer-ne la comprovació.

Redacció 14/12/2007

Els promotors de Rcat asseguren que compten amb una comuniació de la Comissió de Garanties del partit, on s’assegura que es compleixen els criteris per a constituir-se en corrent intern. El procediment emprat per Rcat es basa en fer arribar el llistat de signatures de suport a un notari, el qual les valida una a una a partir del llistat general de militants republicans i, si arriben al 3 per cent, en dóna fe per tal que es puguin constituir en corrent intern. La Comissió de Garanties va notificar, amb data de 16 de novembre, que aquest sistema és vàlid. Rcat assegura haver presentat 329 firmes, més del 3 per cent necessari.

Tot i així, la direcció del partit ha assegurat que no pensa lliurar la base de dades a cap notari per no incomplir la llei de protecció de dades. Segons la direcció, si Rcat vol esdevenir un corrent intern de manera formal, hauria de presentar la relació de signatures de suport a la direcció del partit, per tal que fos estudiada per comprovar si supera el 3 per cent. En aquest cas, la direcció aplicarà els estatuts i reconeixerà Rcat com a corrent intern. Les mateixes fonts han assegurat que la direcció veu amb bons ulls que es formalitzi el corrent, per tal de ‘desplegar un reglament’ que permeti a Rcat desenvolupar la seva ‘activitat interna amb normalitat’.