Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

ERC demanarà que els tapissos amb la senyera retornin al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

El grup municipal d’ERC ha anunciat aquest divendres que preguntarà a la Comissió de Presidència pels Domassos del Saló de Cent que, després de ser retirats per a la seva restauració encara no han estat restablerts en el seu lloc original. La pregunta arriba amb una campanya de col·lectius independentistes que ha rebut el suport del grup d’ERC i de CiU.

El president del grup d’ERC, Jordi Portabella, ha anunciat que en la pròxima comissió municipal de Presidència formularà un prec per demanar el retorn dels domassos a la sala perquè signifiquen un ‘valuós testimoni’ sobre la història de la ciutat.

Redacció
Redacció 07/11/2008

Els domassos amb la senyera folraven les parets de la sala construïda per Pere Llobet a mitjans del segle XIV i fa quatre anys es van retirar per restaurar-los i no s’han tornat a instal·lar. Després de diversos intents per conèixer el seu destí i sense haver-se aclarit la raó per la qual els tapissos continuen sense estar al Saló de Cent quan ja fa tres anys que s’ha completat l’operació, ERC formularà oficialment una pregunta al govern.

Els domassos els va teixir el fabricant de seda barceloní Benet Malvehy l’any 1887. Aquell any, l’arquitecte Domènech i Muntaner dirigia una restauració integral de la sala, i l’operació es va aprofitar per adquirir i penjar aquests tapissos amb la senyera. Des d’aleshores havien guarnit la sala, fins i tot durant la dictadura franquista. Actualment la campanya té 140 adhesions personals i 17 entitats segons la pàgina oficial de la campanya.