Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC demana a Terrón que ‘respecti’ i ‘no desqualifiqui’ els 10Mil a Brussel·les

|

- Publicitat -

‘No sé què venen a reivindicar, si és la presència de Catalunya i del català crec que això ja està perfectament reconegut en l’àmbit europeu’, ha afirmat Terrón sobre la manifestació, tot advertint que ‘seria molt trist que Catalunya es convertís en el típic cas particular empipador a Brussel·les’.

Simó ha reclamat ‘respecte’ i que ‘no es desqualifiquin iniciatives de la societat civil davant les institucions comunitàries, quan es demana implicació de la ciutadania en el projecte europeu’. Simó, que ha definit Terrón com una ‘gran coneixedora’ del fet europeu, però que ‘no comparteix l’objectiu de la independència’, ha demanat ‘respecte quan diversos col·lectius de la societat civil es creuen que Europa s’ha d’obrir a la ciutadania i que s’ha de fer arribar a les institucions europees el que des de la ciutadania se sent’.

Publicitat

ERC dóna suport a aquesta iniciativa i la mateixa Simó hi assistirà, juntament amb altres dirigents del partit. També hi serà el candidat a les eleccions europees dels republicans, Oriol Junqueras. Simó ha defensat anar a Brussel·les a ‘internacionalitzar la demanda de molta gent que creu que l’autonomisme està en via morta i que cal exercir el dret de decidir’. A més, ha advocat per fer-ho ‘sense victimitzacions, sense complexos i sense fer-se perdonar absolutament res’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut