Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

ERC deixa en mans dels alcaldes desobeir la JEC

La Secretaria de Política Municipal d’ERC ha enviat un comunicat sobre la resolució de retirada de les estelades als seus alcaldes i alcaldesses advertint que la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) és un Acord, i no un emplaçament directe als ens locals. Per la qual cosa, els recorda que només s’haurà de procedir a la retirada de l’estelada en cas que la Junta Electoral de Zona ho requereixi, i només fins al 24-M. També recomana als seus alcaldes i alcaldesses  que “si es veuen obligats a retirar l’estelada a la força”, la retirin dels col•legis electorals, i deixa al seu criteri mantenir-la, o no, en la resta d’edificis públics.

Redacció
Redacció 15/05/2015

CiU recomana no decidir res fins que no arribi un requeriment oficial

Per la seva banda CiU recomana als alcaldes que no decideixin res fins que els arribi un requeriment oficial i específic de la Junta Electoral de zona. Serà llavors, apunten les mateixes fonts, quan cada ajuntament podria presentar el seu propi recurs.
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha enviat aquest divendres una carta als ajuntaments associats recomanant que, tan bon punt els sigui comunicat oficialment, acatin la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) “només en el cas dels edificis que siguin públics o que esdevinguin locals electorals”.
 
Victòria a mitges de SCC

El comunicat d’ERC subratlla que l’Acord de la JEC només parla de limitar la instal•lació d’estelades en edificis públics i espais electorals, però que en cap cas fa una prohibició genèrica de col•locar estelades en l’espai públic en general, com places, rotondes i carrers, com pretenia l’entitat antiindependentista Societat Civil Catalana. En el mateix sentit van les recomanacions de CiU que a més remarca que la col•locació de l’estelada va passar per un ple, “màxima expressió de democràcia en l'àmbit local”.

De fet en una roda de premsa SCC ha insistit que l’entitat unionista estarà amatent a que es compleixi  l’acord de la JEC i per això ha enviat a les juntes electorals de zona un informe  amb totes les estelades en espais públics de les que té coneixement per tal que executin l’acord de la JEC.