Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

ERC critica la falta de control de l’Ajuntament de Lleida per fer complir els compromisos de les empreses adjudicatàries

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Lleida ha denunciat la falta de control per part del consistori dels compromisos inclosos als plecs de condicions de les empreses adjudicatàries. La portaveu d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha posat com a exemple el servei de transport urbà i el servei de neteja de la ciutat. En el cas dels autobusos urbans, Bergés ha recordat que el plec de condicions contemplava que l’empresa Autobusos de Lleida construiria una cotxera al Polígon de Torreribera. Aquest compromís s’havia de fer efectiu en el termini màxim de tres anys des de l’inici del contracte, és a dir, l’any 2005. El grup d’ERC ha denunciat que encara no s’ha fet aquesta nova cotxera i per aquest motiu demanaran explicacions a l’equip de govern en la pròxima Comissió d’Urbanisme i Mobilitat.

Redacció 08/01/2008

Un altre exemple de l’incompliment del plec de condicions és la construcció d’una depuradora per part de la concessionària del servei de neteja. Segons Bergés, l’empresa es va comprometre a construir aquesta infraestructura i encara no ho ha fet.

Bergés considera que ‘el consistori s’ha relaxat en el control dels plecs de condicions de les adjudicatàries’. Davant d’aquesta situació un dels objectius del grup municipal d’ERC per aquest any és revisar exhaustivament cadascun dels plecs de condicions de les empreses adjudicatàries per fer complir els compromisos signats.

Bergés ha explicat que aquesta tasca de revisió forma part de la funció de control que exerceix com a partit a l’oposició. Des d’ERC també han recordat la paralització de les obres del Mercat del Pla i de la segona fase de reforma del Mercat de Fleming i les barreres arquitectòniques del pàrquing de Blondel, al que no poden accedir persones amb mobilitat reduïda. També ha criticat el retard en el trasllat de l’estació d’autobusos i la seva degradació perquè l’empresa adjudicatària no fa les inversions necessàries pel seu manteniment.

No obstant això, Bergés ha assegurat que des d’ERC volen fer una oposició constructiva basada en propostes i projectes, ‘tot i que, fins ara, la majoria de les que s’han fet no han prosperat’. Els republicans critiquen que la majoria absoluta del PSC s’ha traduït en una ‘manca de participació’ en la posada en marxa de grans obres, com el projecte de remodelació de la plaça Ricard Vinyes.

No obstant això, Bergés ha indicat que una de les propostes que sí ha prosperat ha estat la convocatòria durant el primer trimestre d’aquest any d’una Comissió d’Urbanisme Extraordinària per parlar de la política d’habitatge a la ciutat. Des d’ERC també continuen demanant la construcció d’una escola al Centre Històric i confien que el consistori accepti la seva proposta.

La portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Lleida ha reiterat la seva disconformitat amb la nova estructura de l’equip de govern que inclou la figura de quatre gerents. Bergés ha afegit que ‘troben a faltar la presència dels tinents d’alcalde i regidors a les comissions informatives i als plens’.