Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

ERC crida els crítics a ‘sumar esforços’ per un bon finançament

|

- Publicitat -

Les fonts consultades han explicat que la direcció del partit no ha rebut cap petició formal de convocatòria de referèndum entre la militància. Tot i això, ha reclamat ‘confiança’ en la seva estratègia ‘de fermesa, radicalment diferent a la que van seguir anteriors governs, que han abocat al país a un dèficit històric’.

En aquest sentit, han destacat que el partit republicà ‘manté i mantindrà la seva exigència cap al Govern i garanteix que no hi haurà acord si el sistema de finançament és insuficient i si no respecta l’Estatut vigent’.

Publicitat

En aquest context, les fonts consultades han explicat que ERC demana a tots els militants ‘sumar esforços’ per un sistema de finançament just i per ‘augmentar la il·lusió’ dipositada en la candidatura encapçalada per Oriol Junqueras i per obtenir ‘uns grans resultats a les eleccions europees’. Així mateix, ERC ha recordat que aquesta formació ‘disposa d’uns estatuts que regulen i canalitzen els òrgans i sistemes de participació interna que tota la militància ha de respectar i assumir, com també la legitimitat que dóna a la direcció els resultats del Congrés Nacional’.

Esquerra Independentista, liderat pel parlamentari republicà Uriel Bertran, ha demanat a la direcció un referèndum intern al conjunt de la militància per decidir la posició sobre el finançament. El corrent crític ho argumenta basant-se en una esmena aprovada el darrer Congrés Nacional del mes de juny i tal com ho promou els estatuts del partit. En la web d’aquest corrent crític s’explica que aquesta posició ha estat adoptada per unanimitat per EI, en la reunió que 70 dels seus membres i coordinadors de totes les comarques van celebrar a l’Arboç el passat dissabte. EI ha remarcat que el darrer Congrés Nacional d’ERC es va aprovar una esmena seva que instava a la direcció independentista a convocar referèndums interns en les ‘grans decisions de país’

Publicitat

Opinió

Minut a Minut