Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ERC celebra l’acostament de Carretero, mentre que Solidaritat se’n distancia

L’acostament de Joan Carretero a ERC ja ha tingut les primeres reaccions a l’independentisme. Les paraules del líder de Reagrupament, que després de la patacada electoral del 28-N ha suavitzat el discurs contra els republicans i diu ara que si no l’haguessin expulsat del partit ‘potser encara hi seria’, han estat rebudes positivament a Esquerra. El portaveu Ignasi Llorente ha reconegut que ‘no tenia sentit el distanciament entre ambdues formacions’. Per contra, les afirmacions que ERC ha de ser ‘el pal de paller de l’independentisme’ han estat rebutjades des de Solidaritat Catalana. Tot capgirant les paraules de Carretero, Alfons López Tena ha assegurat que ERC només és ‘el pal de paller de Carretero’, i ha subratllat que avui per avui Reagrupament només és una ‘marca blanca’ d’Esquerra.

Redacció
Redacció 12/01/2011

En declaracions al diari ARA, Ignasi Llorente ha celebrat l’aproximació de Carretero, tot i que no hi ha previstos contactes a nivell nacional entre les direccions de les dues formacions. Tot i això, ha reconegut que a nivell municipal hi ha contactes entre ambdues formacions a moltes localitats.

Des de Solidaritat Catalana per la Independència, en canvi, les paraules de Carretero s’han vist com la constatació que Reagrupament és una ‘marca blanca’ d’Esquerra, i el diputat Alfons López Tena ha assegurat que prendran bona nota de l’aproximació per, a partir d’ara, adreçar-se directament a ERC i no a la seva ‘marca blanca’ per arribar a qualsevol acord.