Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

ERC adverteix Zapatero que qualsevol acte d’inauguració del TGV a Barcelona seria un “insult” a la ciutadania

El portaveu parlamentari d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha avançat aquest dimarts que en la compareixença de Zapatero d’aquest dimecres per explicar el ‘caos’ en les infraestructures a Catalunya demanarà per quarta ocasió la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, reivindicarà la transferència de 250 milions d’euros a la Generalitat per pal·liar els perjudicis creats a particulars i empresaris pels talls de Rodalies, i advertirà el president espanyol que qualsevol acte d’inauguració del TGV a Barcelona seria un ‘insult’ als ciutadans.

Redacció 31/10/2007

En roda de premsa des del Congrés dels Diputats Tardà ha assenyalat que, a criteri de la seva formació, la compareixença a la cambra baixa del president espanyol és positiva però ‘arriba tard’, i que l’article que el president ha publicat aquest dimarts a La Vanguàrdia està ple de paraules ‘absolutament buides’ perquè Zapatero ‘torna a repetir el que ha anat repetint mes darrere mes’, és a dir, expressa ‘bons propòsits mentre es consuma la tragèdia’.

En la sessió d’avui, ERC plantejarà a Zapatero tres qüestions bàsiques. En primer lloc, reclamarà per quarta vegada en seu parlamentària la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que segons Tardà, en les seves declaracions públiques es continua ‘enrocant’ i mostrant la seva capacitat ‘d’autosatisfacció i potser –ha dit- mesquinesa’. La seva incompetència –ha advertit- evidencia que si Zapatero no es vol deixar arrossegar ha d’anunciar la dimissió de la ministra.

ERC també demanarà a Zapatero que el PSOE doni suport a l’esmena dels republicans als pressupostos generals de l’estat per al 2008 que reclama que l’estat destini 250 milions al Govern per tal de pal·liar els perjudicis que han patit particulars i empresaris.

A més –ha advertit- ‘no volem inauguracions’, perquè qualsevol ‘espectacle’ de celebració de l’arribada del TGV a Barcelona ‘seria un insult per a la ciutadania de Catalunya’ i per a la paciència i el comportament pacífic dels ciutadans.

Tardà també ha denunciat ‘l’opereta’ de l’intent de Foment de ‘convertir barracons preinstal·lats’ de l’estació del Prat en la nova estació del TGV a Barcelona. Es tractava –ha dit- d’un ‘nyap’ fet ‘de pressa i corrents’ que va ser frenat pels propis alcaldes, molts d’ells socialistes.