Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

ERC acusa de ‘manca de tacte’ Foment i Renfe per oferir fruita portuguesa, i no lleidatana, al TGV

El grup parlamentari d’ERC al Congrés dels Diputats ha presentat al registre de la cambra baixa una pregunta per escrit dirigida al govern espanyol en què demana explicacions pel fet que, en els seus menús, Renfe ofereix als passatgers del TGV que fan el trajecte Madrid-Lleida-Tarragona fruita portuguesa, i no lleidatana. El diputat d’ERC per Lleida Jordi Ramon creu que Foment i Renfe no han tingut prou ‘tacte’ a l’hora de dissenyar la seva oferta gastronòmica. ‘Les administracions han de tenir una posició activa en la promoció del producte autòcton, i en aquest cas, no tan sols no es fa aquesta promoció, sinó que es promociona la competència directa dels productes catalans’, apunta.

Redacció
Redacció 03/10/2007

En declaracions a l’ACN, el diputat d’ERC ha recordat que els productors i les administracions catalanes impulsen campanyes de promoció dels productes autòctons de qualitat com la fruita de Lleida o la poma de Girona mentre companyies estatals com Renfe donen l’esquena a aquesta realitat i ofereixen als seus clients productes de la competència directa.

‘Sap greu –ha dit- que en sectors rurals en què la promoció pot donar un impuls directe no rebin prou suport de l’administració en casos com aquest, perquè sempre ens omplim la boca de dir que la indústria alimentària ha de ser el gran potenciador de l’economia de les terres de Lleida, i mentrestant, un tren finançat per l’estat espanyol que passa i fa parada en aquestes comarques no prioritza els productes de qualitat i emblemàtics de cada territori’.

En la seva pregunta per escrit, ERC recorda a l’executiu espanyol que diversos usuaris de primera classe del recorregut Madrid-Lleida-Tarragona del TGV han observat que la fruita que se’ls ofereix està etiquetada a Portugal, i per aquest motiu demana si ‘li sembla raonable que l’ens públic que gestiona els trens d’Alta Velocitat no opti per oferir fruita de llocs més pròxims al recorregut com la de la zona de Lleida’ que, recorda ERC, ‘gaudeix de reconegut prestigi internacional’.