Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

‘Enviar i rebre’

Títol: ‘Enviar i rebre‘ Autor: Màrius Serra Editorial: Columna Pàgines: 404 Any d’edició: 2007 RESSENYA La importància del lector és en boca de tothom, però poques vegades es concreta tant […]

Redacció
Redacció 30/10/2007

Títol: ‘Enviar i rebre
Autor: Màrius Serra
Editorial: Columna
Pàgines: 404
Any d’edició: 2007

RESSENYA

La importància del lector és en boca de tothom, però poques vegades es concreta tant com en aquest llibre. Màrius Serra ha fet de la interacció un territori narratiu. Relata en un article el sorprenent cas del futbolista exclòs per Serrat del quintet «Basora, César, Kubala, Moreno i Manchón» i un lector li envia un correu electrònic que dóna un nou gir a la història. La divulgació d’una enigmàtica pintada al Maresme provoca missatges en cadena fins que es resol el misteri.

De la denúncia mordaç a l’observació de paradoxes xocants, la personal mirada de Màrius Serra sobre la realitat diària ho abasta gairebé tot. Temes com la narcosala, Ciutadans, l’Opus Dei, els jocs de rol o Sven Hassel susciten rèpliques insospitades que, reproduïdes aquí, enriqueixen el text.

Per primera vegada, Màrius Serra recull en un llibre els seus millors 141 enigmàrius, els enigmes que planteja cada dia en la seva popular secció d’El matí de Catalunya Ràdio, classificats pel seu grau de dificultat segons el percentatge d’encert obtingut entre els oients.

Dues mostres, doncs, de la viva interacció que l’escriptor provoca per mitjà de la prmesa i la ràdio, la pròpia de l’agitador d’idees més enginyós.

Compra’l a Llibres.cat