Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

#Enunasociedadsana, el masclisme del Partit Popular esdevé trending topic a tot Espanya

Óscar Bermán, el regidor del Partit Popular de Palafolls que fa unes setmanes ha iniciat una campanya de promoció interna al seu partit, en un moment en què ha vist minvada la seva representació al consistori palafollenc a la mínima expressió, ha atacat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, envinat-la a “fregar terres”, la qual cosa ha indignat la xarxa, dies després del Dia Internacional de la Dona.

 

Redacció
Redacció 14/03/2016

El masclisme del PP, la setmana següent del Dia de la Dona

Sembla ser que Óscar Bermán, del PP de Palafolls, està decidit a recollir l’estrella de Xavier García Albiol a base de declaracions passades de to com les que ha expressat aquest matí sobre l’alcaldessa Ada Colau en un espai del diari ultra Alerta Digital. La frase clau ha estat aquesta: “Dados sus escasísimos méritos curriculares y su absoluta ineficacia como gestora, en una sociedad seria y sana [Ada Colau] estaría limpiando suelos y no de alcaldesa de Barcelona. Con todos mis respetos a las dignísimas limpiadoras”. Bermán ha justificat aquest atac masclista i tot el reguitzell d’insults que l’acompanyen dient que Colau havia faltat el respecte a la comunitat catòlica.

Ada Colau respon amb un tuit contundent. Sense buscar-ho, l'alcaldessa provoca una petita crisi al PP

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no s’ha tallat aquesta tarda a l’hora de respondre el regidor popular palafollenc amb un tuit que l’ha deixat retratat: “Ser alcaldesa y fregar suelos es compatible. Ser machista y concejal no debería”. Sembla ser que Bermán, que va baixar la representació al poble de 2 a 1 regidor en les darreres municipals, ha anat caient en desgràcia i ha decidit emprendre un altre rumb en la seva carrera política. La posició que va ocupar a la llista del PP del 27S podria donar alguna pista de quins són els seus objectius a curt termini, però les relacions amb la cúpula del PP català (Sánchez-Camacho, Fernández Díaz…) actualment són molt dolentes. Mentrestant, l'intrèpid regidor palafollenc popular va protagonitzar fa uns dies una polèmica quan va demanar depurar el professorat del Grau de Ciències Polítiques, o fa algunes setmanes quan va anunciar que portaria els legionaris propers al feixisme a Palafolls per setmana santa, cosa que segueix determinat a fer.

El PP obrirà un expedient al seu regidor

El president provincial del Partit Popular de la demarcació de Barcelona, Alberto Villagrasa, ha manifestat el seu “complet rebuig a les declaracions” del portaveu popular, que ha titllat d'”irrespectuoses, irresponsables i masclistes”. Segons explica el mateix partit en un comunicat, se li ha demanat a Bermán que rectifiqués les seves paraules públicament i aquest s'hi ha negat. Per això, la formació ha decidit prendre accions disciplinàries.