Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Endesa se’n fot de Catalunya

Endesa, responsable de deixar mitja Catalunya a les fosques durant l’apagada del mes de març després de les nevades, podria haver pensat que no ha fet prou encara la punyeta […]

Redacció
Redacció 12/01/2011

Endesa, responsable de deixar mitja Catalunya a les fosques durant l’apagada del mes de març després de les nevades, podria haver pensat que no ha fet prou encara la punyeta als catalans i s’ha decidit a buscar assessorament extern en un autèntic expert en la matèria: José María Aznar. Segons informa Público, l’expresident del govern espanyol ha fitxat per la companyia energètica i asseguren que el sou d’Aznar arribarà fins als 200.000 euros l’any. 

Aquesta xifra que als simples mortals els pot semblar molt elevada, no té punt de comparació amb la multa de sis milions d’euros que la Generalitat va imposar a Endesa per deixar dies i dies sense subministrament elèctric molts abonats sobretot de les comarques gironines. Tot i això, tal i com va denunciar el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Toni Strubell, l’exconseller Joaquim Nadal va encarregar-se de desfer el greuge amb Endesa atorgant-li una subvenció per la mateixa quantitat de la multa. Així, entre multa i subvenció Endesa i la Generalitat van ‘fer les paus’.

Ara, uns dies després que l’expresident espanyol Felipe González fitxés per Gas Natural, Endesa ha volgut tenir també el seu expresident en nòmina i no ha trobat millor manera de seguir rifant-se dels catalans que contractant Aznar. Amb els sis milions d’euros que la Generalitat va ‘perdonar’ a Endesa tenen prou caixa per mantenir l’inestimable assessorament d’Aznar durant 30 anys.