Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Encarreguen un estudi sobre la viabilitat del transvasament del Roine

El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha anunciat aquest dimarts després de la Junta de Portaveus que el seu grup i el socialista han pactat tirar endavant una iniciativa parlamentaria que propiciarà que el govern espanyol elabori un estudi i el presenti al Congrés en el termini de nou mesos sobre la viabilitat del transvasament del riu Roine. Per Duran es tracta ‘d’un pas més’ per estudiar un possible transvasament del Roine que pel grup pot ser la solució a la sequera que no és un ‘problema conjuntural’. D’una altra banda, Duran ha negat que hi hagi cap pacte estable amb el PSOE sinó que es tracta d’un acord puntal.

Redacció
Redacció 03/06/2008

El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida ha anunciat el pacte al que ha arribat el seu grup i el socialista per tirar endavant una moció conseqüència d’una interpelació que possibiliti que els tècnics del govern espanyol realitzin un estudi i el presentin al Congrés sobre la possibilitat de transvasar aigua del riu Roine. Aquesta iniciativa parlamentari serà aprovada aquest dimarts al Ple del Congres, tret de contratemps.

El termini fixat per redactar i presentar al Congrés l’estudi és de nou mesos i aclarirà si les condicions del transvasament són positives. Per CiU, portar aigua del Roine pot ser la solució al problema ‘estructural’ de la sequera que pateix Catalunya, ja que la Federació no creu que sigui ‘conjuntural’.

Durant la sessió d’investidura el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es va comprometre a estudiar la possibilitat plantejada per CiU.

Sobre pactes a llarg termini amb el PSOE: ‘no hi ha cap canvi de dinàmica’

El portaveu de CiU també ha negat que s’hagin produït ‘canvis de dinàmica’ respecte a un eventual pacte permanent o a llarg termini amb el PSOE. Es tracta de pactes puntuals perquè la Federació diu que ‘no es resigna’ a tenir capacitat d’influència a Madrid.