Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Encadenats contra el TGV

Dues iniciatives paral·leles per expressar el rebuig a l’actual traçat del TGV. A l’Hospitalet una trentena d’opositors s’han encadenat a les grues que realitzen tasques de construcció de les vies, mentre que a Barcelona sis persones s’han encadenat davant la delegació del Govern, entre ells un exconseller de CiU i un dels fundadors de CDC.

Redacció
Redacció 17/07/2007

A Barcelona, els opositors al traçat aprovat pel Govern espanyol s’han encadenat a la subdelegació del Govern a Barcelona per tal de denunciar el projecte actual. Aquest acte, de caire simbòlic, vol denunciar la inseguretat que veuen al traçat i el perill dels monuments propers, com la Sagrada Família.

Entre els encadenats hi havia l’exconseller de CiU Joaquim Ferrer i un dels fundadors de CDC, Josep Espar Ticó.

Dalt d’una grúa, a l’Hospitalet de Llobregat

Per altra banda, sis persones s’han encadenat a un quart de deu d’aquest dilluns al matí en màquines de construcció d’una certa altura al tram de les obres del Tren de Gran Velocitat al seu pas per l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), segons han informat els Mossos d’Esquadra.

Les persones encadenades en aquestes màquines denuncien l’especulació urbanística del territori, juntament amb altres vint-i-cinc persones que es troben en el mateix punt de les obres del TGV. Fins aquí, s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, els Bombers i la Policia Local. A dos quarts de deu del matí, s’està avaluant, segons han apuntat els Mossos, la manera per poder deslligar els encadenats i deixar continuar les obres, que ara mateix estan paralitzades.

En total, els activistes són una trentena, sis d’ells estan penjats a dalt de tres grues de grans dimensions, mentre els altres estan a la base d’aquestes per donar suport als seus companys. Diuen que no es deslligaran fins que els facin fora i que si convé passaran la nit encadenats.

Fins aquest punt de les obres a Santa Eulàlia, s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, els Bombers i la Policia Local. S’està avaluant, segons han apuntat els Mossos, la manera per poder deslligar els encadenats i deixar continuar les obres, que ara mateix estan paralitzades.