Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

En Montilla va al cinema

L’endemà de la Diada nacional de Catalunya, es veu que és tradició que el president de la Generalitat viatgi a Madrid i celebri la diada allí. Al directe!cat ens sembla […]

Redacció
Redacció 13/09/2007

L’endemà de la Diada nacional de Catalunya, es veu que és tradició que el president de la Generalitat viatgi a Madrid i celebri la diada allí. Al directe!cat ens sembla que no hi ha res a celebrar, a Madrid, però si s’ha fet sempre cal mantenir la tradició, encara que sigui un golàs d’aquells que ens vam empassar amb la transició.

Montilla, després del discurs de rigor -en castellà i parlant amb una fluïdesa que no hem vist mai al Principat- ha decidit anar al cinema. El president de la Generalitat ha escollit ‘El Coronel Macià‘, el film de Josep Maria Forn, que aquests dies s’exhibeix a la capital de l’Estat espanyol.

Ha escollit anar-lo a veure en la versió que fan a Madrid, en català però subtitulada en castellà. No volem ser malpensats, però ens sembla fort que el president no vegi la imprescindible pel·lícula sobre un dels catalans més importants de la història recent mentre la fan a Barcelona i, en canvi, s’esperi fins que la facin a Madrid per veure-la subtitulada.

Hi hagi anat per les lletres en el seu idioma o no, en qualsevol cas ens alegrem que s’hagi decidit per aquesta estrena i no moltes d’altres. Vejam si amb la pel·lícula de Forn Montilla pren consciència i, també ell, abandona la ideologia monàrquica i espanyolista i esdevé republicà i independentista com Macià. Al cinema tot és possible…