Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

En marxa l’oficina que gestionarà els ajuts del Ministeri d’Habitatge als barris de l’Hospitalet afectats pel TGV

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat posa en marxa aquest dilluns una nova oficina al barri de Bellvitge que tramitarà els ajuts del pla impulsat pel ministeri d’Habitatge per a la rehabilitació integral de cinc barris de la ciutat qualificats com a àrea especial per haver estat afectats pels treballs del TGV: el Gornal, Bellvitge, Sant Josep, Santa Eulàlia i La Torrassa. En total, es poden acollir a aquestes ajudes prop de 16.000 habitatges de la ciutat que podran sol·licitar ajuts per a la rehabilitació dels habitatges, tant a nivell comunitari dels espais comuns dels edificis com també per a la rehabilitació interior dels pisos.

Redacció
Redacció 29/04/2008

Aquesta oficina s’encarregarà només de la tramitació dels ajuts del que s’ha anomenat pla AERI (Àrea Especial de Rehabilitació Integral) i estarà ubicada a la planta baixa del número 41 del carrer de França, al barri de Bellvitge, on abans estava l’antiga biblioteca. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de dos quarts de deu del matí a dues del migdia i els dimarts i els dijous, de quatre a sis de la tarda.

Per la resta de tràmits relacionats amb l’habitatge, els ciutadans s’hauran de dirigir a l’Oficina de L’Habitatge de l’Hospitalet, ubicada al carrer del Llobregat, 116-120, al barri de Collblanc-la Torrassa, que també depèn de la Societat Municipal l’Hospitalet 2010.

El Ministeri d’Habitatge espanyol aportarà 17 milions d’euros, per finançar els arranjaments dels habitatges de la zona que van patir desperfectes amb motiu de la construcció del TGV. A banda, els veïns podran sol·licitar ajudes que dependran del tipus d’actuació que es dugui a terme. En el cas que l’actuació afecti els espais comuns dels edificis, com ara l’estructura, la façana, la coberta, les instal·lacions comuns o l’ascensor, la subvenció serà del 50% i fins a un màxim de 6.000 euros per cada habitatge o local de l’immoble. Si l’actuació és per l’interior dels habitatges, els ajuts ascendiran al 30% amb un màxim de 3.000 euros per habitatge.