Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

En marxa el primer sistema de WiFi a autocars de Catalunya

L’empresa d’autocars HIFE és la primera de tot el país en oferir servei gratuït de connexió a Internet WiFi (sense fils) als seus autocars amb origen i destinació de les Terres de l’Ebre a Barcelona als seus clients. El gerent de l’empresa, José María Chavarría, ha explicat que l’oferiment d’aquest nou servei sorgeix després d’haver rebut aquest suggeriment per part dels seus clients, principalment estudiants, que volen aprofitar el seu temps de viatge a l’autocar. El nou servei es posa oficialment en funcionament aquest diumenge, ja que fins ara, estava en període de proves en algunes expedicions a Barcelona. Per utilitzar-lo, només cal demanar la clau de connexió al conductor de l’autocar.

Redacció
Redacció 02/03/2009

Chavarría ha explicat que en cap moment del trajecte a Barcelona, ja sigui a través de l’AP-7 per Martorell o a través de l’Autpista Pau Casals hi ha cap tall de connexió. Aquest fet ajuda a la seguretat de la transacció de dades informàtiques.

Segons ha explicat el gerent de l’empresa, el servei és gratuït per tots els passatgers. Sols caldrà demanar al conductor, abans de pujar al bus, la paraula clau per poder connectar-se amb l’ordinador portàtil de cada usuari que ho desitgi.

Actualment, HIFE porta a terme des de Tortosa, l’Aldea, Amposta, Sant Carles, Alcanar, Vinaròs, Benicarló i Peñiscola set expedicions diàries i una expedició diària des de Benicàssim, Oropesa, Maella, Batea, Gandesa, Corbera, Móra d’Ebre, Tivissa, l’Hospitalet a Barcelona.

Amb aquest servei gratuït, HIFE vol fomentar l’ús del transport públic en els desplaçaments a Barcelona. L’oferta, sumada al preu molt econòmic del viatge, des de 8,60 € el bitllet d’anada, fa preveure que el servei tingui molta acceptació entre els usuaris de la línia regular, ha conclòs Chavarria.