Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

En Duran va a la Feria

La Feria d’Abril ja ha arribat, aquella setmana llarga d’excessos i sevillanes que atabala com poques als veïns de Sant Martí. Amb menys subvencions del què és habitual -tot i […]

Redacció
Redacció 28/04/2008

La Feria d’Abril ja ha arribat, aquella setmana llarga d’excessos i sevillanes que atabala com poques als veïns de Sant Martí. Amb menys subvencions del què és habitual -tot i l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació hi han tornat a abocar morterada-  la zona del Fòrum s’ha tornat a omplir de nostalgia i peix fregit per celebrar la plena integració de milers de ciutadans que, nit rere nit, s’hi desplaçaran. Ja hi han passat Sirera i també Duran, aquest últim gran amic de la FECAC, que va viure l’època d’or “et subvenciono i no cal que m’ensenyis els números” quan CiU manava a la Generalitat.


 

Com ja està essent habitual en les darreres edicions, la Feria -ens neguem a dir-li Fira- vé acompanyada de tota mena d’excentricitats i actes que fan evident com és de necessari aquest esdeveniment. Per una banda, l’edifici Fòrum -aquella obra monumental que resta buida tot l’any- acull aquests dies l’exposició estrella, amb pòsters i cartells de la Feria de Còrdova, que es veu que fa un segle i mig que existeix.

Per altra banda, enguany té més presència que mai l’altre Federació important d’integrats a Catalunya, Fedelatina, que disposa d’un espai gegantí per impulsar el reggeaton i d’altres ritmes llatins entre els seus adeptes, també catalans integradíssims. L’any passat ja us explicàvem d’on venia aquest buc fantasma que és la Fedelatina, inflada des de la mateixa FECAC, el PSC i amb Josep Maria Sala, àlies Filesa, al darrere.

Un bon resum del què és aquest espectacle horripilant el va fer ahir Salvador Sostres al seu article de l’AVUI, on parlant sobre la Feria acabava així:

“[la feria d’abril] ho diu tot, d’Espanya. N’és la perfecta metàfora. Hi ha un fregit de fons que sempre és Espanya, per molt que les estructures de l’Estat s’hagin modernitzat. Hi ha un fregit de fons i una caspera sense els quals Espanya no es pot entendre. Una horterada eterna, un mal gust consolidat a força d’anys i atrocitats. Espanya és una gitana amb vestit de farbalans que ven encenedors i alls. Vine a la Feria i veuràs. Per cert: no sé si és una atracció més, i ens ho fan només als catalans perquè recordem què és la solidaritat, però ja quan abandonàvem l’espant vaig adonar-me que m’havien robat la cartera. La documentació i 1.000 euros. Tarda d’ahir a la Feria d’Abril. Experiència completa d’Espanya”.