Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Empat tècnic a l’ANC entre Jordi Sànchez i Liz Castro

Els resultats finals de les eleccions al secretariat nacional de l'ANC celebrades aquest passat dissabte han donat un estret marge a Liz Castro, que ha guanyat a Jordi Sànchez per només 30 vots. Aquest estret marge podria fer més factible un pacte entre diferents sectors per arribar a una candidatura de consens. Sánchez ha deixat clar a Castro que ha de ser ella qui demostri que té el consens necessari per a presidir l'Assemblea, ja que cal un suport de 2/3 dels membres del secretariat.

Redacció
Redacció 18/05/2016
Jordi Sànchez ha tret un total de 4.054 vots i Liz Castro, finalment, 4.084. Això implica que per a escollir president sigui necessari l'acord o el pacte. Tot es decidirà aquest pròxim dissabte a Badalona. 

La candidata, Liz Castro, ha perdut 1.102 vots respecte a l'any passat, quasi el doble que Jordi Sànchez, que n'ha perdut 638. Tot i això, la diferència entre els candidats s'ha escruçat molt: si ara fa un any Castro superava a Sánchez per 493 vots, enguany només hi havia 30. En tercera posició hi ha Antonio Baños, amb 3.762 a 29 vots del quart, Quim Torra amb 3.733 vots.

Pel que fa al cens electoral, un total de 7.247 socis van votar per escollir els membres del Secretariat Nacional de l'ANC, una participació que suposa un 21,43% del total del cens. Una xifra lleugerament més baixa que la de fa un any. Concretament hi ha hagut 378 vots menys tot i que la novetat dels comicis d'enguany permetia votar telemàticament quan l'any passat era només presencial.