Dimecres, 5 d'agost de 2020 - Edició 741
La República

Elvira Lindo “pixa fora de test” i insinua que Lluís Llach menysprea el Senegal

Elvira Lindo ha volgut atacar l’independentisme enviant un torpede a Lluís Llach pel flanc més ofensiu i demagog: insinuant que el cantautor de Verges menysprea el Senegal. En una columna d’opinió publicada a El País, es mostra indignada pel fet que Llach ha dit que s’anirà al país africà si el sobiranisme no arriba a la majoria absoluta. 

Redacció
Redacció 12/09/2015

Ignorància absoluta

“Què vol dir amb aquesta frase, que anar-se al Senegal seria com un acte de desesperació, com afirmar que em tiro d’un pont si a les eleccions no surt el que vull?”, ha dit l’autora de ‘Manolito Gafotas’. Una interpretació malintencionada que deixa al descobert la seva ignorància respecte a la tasca humanitària de Llach, que sorprèn perquè ningú a El País l'ha advertida que estava posant els peus a la galleda.

El segon projecte vital de Llach

El compositor de l’Estaca es referia al país africà perquè durant els últims anys s’hi ha retirat sis mesos de l’any i ara haurà de fer un parèntesi “de com a mínim 18 mesos” en la tasca per fer de diputat al Parlament si guanya la independència. I tal com va explicar en una entrevista fa uns dies a RAC1, si no s’aconsegueix l’objectiu desitjat tornarà al Senegal per continuar un dels seus reptes vitals: ajudar al desenvolupament del país amb la construcció de biblioteques i escoles.

No concreta si ella ha viscut mai al Senegal

Elvira Lindo es mostra ofesa en l’article intentant explicar la situació precària del Senegal i ho personalitza centrant-se en les penúries d’un immigrant senegalès que treballa en un bar de Madrid, en una mostra de demagògia en estat pur. Parla amb voluntat d’alliçonar Llach, tot i no aclarir si ella ha viscut mai al país africà.

La resposta de l’interpel·lat no s’ha fet esperar: “És magnífic fins a quin punt el fanatisme fa pixar fora de test. Si van per mi vol dir que sóc útil. Persistiré!”, ha anunciat en una piulada a Twitter. Elvira Lindo és una habitual veu contrària a la independència. Per exemple, va rebre moltes crítiques arran del seu pregó que obria les festes de la Mercè de Barcelona el 2006. L'exdiputat de la CUP David Fernández tampoc s'ha mossegat la llengua: “Ridícul. El mínim exigible a un periodista: periodisme. El llarg vincle senegalès de Lluís Llach”, i ho acompanya amb un enllaç al web de la fundació del cantant de Verges.
 

Relacionats